Hoeveel minuten u dagelijks moet trainen om uw risico op sterfte met 34% te verminderen

0 Comments


We weten al dat lichaamsbeweging positief gekoppeld is aan een lang leven, evenals hoe de langstlevende gezonde mensen op aarde hun fysieke activiteitsminuten het liefst registreren. Maar nieuw onderzoek vertelt ons nu hoeveel je elke dag moet bewegen om jaren aan je leven toe te voegen.
Een studie die vorige maand in het tijdschrift Circulation werd gepubliceerd, keek naar het gedrag van meer dan 116.000 mensen over een periode van 30 jaar en ontdekte dat lichaamsbeweging volgens de richtlijnen voor minimale fysieke activiteit aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HSS) – 150-300 minuten matige of 75-150 minuten krachtige aĆ«robe oefening per week – verlaagt uw risico op sterfte door alle oorzaken met 21 procent.

Bovendien bleek uit de studie dat het verder gaan dan deze minimumrichtlijnen uw risico op sterfte door alle oorzaken nog meer verlaagde. Mensen die vier keer de minimale hoeveelheid matige activiteit deden – het equivalent van 90 minuten per dag – verminderden hun risico op sterfte door alle oorzaken met nog eens 13 procent, of in totaal 34 procent. En zij zijn degenen die in dit opzicht het meeste baat hebben bij lichaamsbeweging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *